Historie

Op 1 januari 2011 start oprichter R.E.J. Pelgrum het nieuwe bedrijf Miroba op. Een nieuwe mijlpaal. Immers, in de periode hiervoor zijn er al vele successen geweest. Het begin van de loopbaan van de heer Pelgrum vindt zijn oorsprong in 1977. Bij Dijker & Doorbos, destijds een groot accountantskantoor te Amsterdam, is hij werkzaam tot 1981. De overstap als assistent-accountant volgt bij C. Luiten te Leerdam, waar hij tot en met 1987 werkzaam is. De reden van vertrek is dat er regelmatig aanbiedingen vanuit het bedrijfsleven bleven komen.

 

Zo ook vanuit Lingestreek installatietechniek B.V. te Gorinchem in 1988. Hier staat de heer Pelgrum als financieel directeur mede aan de basis van 7 jaar gestage groei van 80 naar 400 medewerkers. Gedurende deze periode wordt ook nog de titel ‘Accountant’ behaald.

Per 1 januari 1996 wordt hij vennoot van Taverne & Meun Accountants & Belastingadviseurs te Veenendaal. Ook bij deze onderneming wordt er tot en met 2008 een groei gerealiseerd van 10 naar 40 werknemers, verspreid over drie vestigingen.

Per 1 januari 2011 wordt er een opmerkelijk besluit genomen. Ingegeven door de onvrede met de steeds verder belemmerende regelgeving en de daarmee samenhangende bureaucratie, wordt de titel als openbaar accountant ingeleverd. De start van MIROBA te Leerdam is een feit.